20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › "Klobásky" z mletého masa

Název Množství a jednotka
vepřové maso mleté 250 g
hovězí maso mleté 250 g
rohlík 1 ks
mléko 1 dl
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup

Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.
Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme dno hlubšího pekáče. Oloupeme cibule, mrkev, obojí nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na slaninu. Osolíme a pokapeme trochou citronové šťávy, posypeme sušeným tymiánem a bazalkou.
Oba druhy masa /vepřové a hovězí/ pomeleme, přidáme vejce, namočený a vymačkaný rohlík, hořčici, mletý zázvor, rozetřený česnek a sůl. Prohněteme rukama a tvarujeme malé klobásky. Ty položíme na zeleninový základ. Mírně podlijeme vodou. Dáme do trouby a pečeme asi 15 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...